iphone 5

En böjlig kameramobil

Det kommer ständiga rapporter om iPhone 6, den nyaste i ledet iPhone. Att vi fotar allt mer med våra telefoner är ingen direkt nyhet och de flesta äger en riktigt bra mobil med en bra kamera. Det är just de nyaste telefonerna i ledet som gör att vi blir proffsfotografer med bara en mobil. För det är ju inte bra en mobil längre, vi kallar dem smartphone men det finns så mycket mer bakom ordet. Det är dator, kamera, telefon, tv och vän i ett.

Ordet gräsrotsjournalistik har på senare tid fått en helt ny mening. Alla går i stort sätt runt med sina kameror i fickan och fångar viktiga händelser direkt i telefonen. Telefonen som dessutom är uppkopplad till nätet och ger en möjlighet att sprida videon eller fotot vidare. Det som har gjort detta möjligt är helt klart mobiltillverkarna som tagit fram telefoner med helt unika funktioner. På iPhone ryktas det om att man tillverkar en böjbar skärm till sin nya iPhone 6 som ska släppas inom kort:

Enligt de spekulationer som väckts efter att Apple lämnat in en ny patentansökan, kan någon av de kommande generationernas Iphone bland annat:

• Ha en välvd skärm som skruvar sig runt telefonen och kan visa bilder, film och annat på båda sidor.

• Sakna knappar och helt styras av pekskärmen. I stället för volymknappar justeras ljudstyrkan med en digital panel.

• Visa filmer och annat innehåll i 3D.(läs hela artikeln här)

Kom ihåg att vara försiktig med din nuvarande iPhone när du är ute och fotograferar. Den är inte böjlig ännu och iPhone är kända för att ha glasskärmar som lätt spricker. Om olyckan ändå skulle vara framme så finns iphonereperation som kan laga iphone skärm åt dig.