Bästa bilden enligt forskarna

Nu har forskare kommit fram till vilket filter det är som skapar den bästa bilden om man vill maximera liksen på Instagram. Dett genom stor forskning från Yahoo Labs.

1836704-tagfotograferingAtt bara knäppa av en bild och sedan är man nöjd är länge förbi. Nu gäller det att hitta en tilltalande och gärna konstnärlig vinkel och sedan lägga på ett passande filter – något som kan vara otroligt svårt för ett otränat öga. För, ska man ha en kall bild, varm eller bara en som är lite morgonljus och dimmig? det finns många filter och med det många val. Men nu har forskarna kommit fram till hur vi ska gå tillväga för att få en bild som många uppskattar och därmed klickar på. För visst är det väl antalet klick som visar på hur snygg en bild är?

Studien avslöjar

“Bilder med filter har 45 procent högre sannolikhet att få kommentarer och 21 procent högre sannolikhet att få en visning. Filter med åldringseffekt lyfter antalet människor som ser bilden, men minskar kommentarer, medan mättnadseffekter ökar kommentarer men har lite inflytande på exponeringen.”(läs mer)

Detta var en studie gjord på över 7,6 miljoner bilder på Flickr där man kollade efter hur människor valde filter. Vad man kunde se var att om man är en vardagsfotograf så använde man filter för att förändra en bild dramatiskt, men om man däremot är en seriös fotograf så använde man dem för att korrigera fel. Så, hur tar du dina bilder och kommer du nu att ta dem annorlunda? Ett sista tips är att använd dina bilder till inbjudningar och tackkort. Mycket personligt och uppskattar och om detta kan du läsa mer här.